(0212) 582 00 84

Müşteri Hizmetleri

2024 Yilinda E Ticarete Yoneleceklerin Dikkate Almasi Gerekenler Pronet

2024 Yılında E-Ticarete Yöneleceklerin Dikkate Alması Gerekenler

Geçtiğimiz yıllarda enflasyon ve dünya çapında ekonomik krizler neticesinde 2023 yılı kendine özgü zorluklarıyla dünya çapındaki tedarik zincirlerini alt üst etti denebilir. Ancak çeşitli sektörler zorluklar karşısında övgüye değer bir dayanıklılık gösterdi. Böylece 2024’ün bir nebze daha ‘normal’ geçeceği yönünde bir iyimserlik oluşturabiliriz.

Yeni yılın ilk aylarında sektör uzmanları, büyümeyi ve yenilikçiliği teşvik etmek için bazı küresel tedarik zinciri eğilimlerini öngörüyor. Bu gelişmelere göre dikkate almanız gerekenler, 

Hayatta kalma modundan büyüme moduna geçiş


Son iki yılda, tedarik zinciri profesyonelleri birbiri ardına gelen zorluklardan kurtulmaya çalıştılar. Çoğu karar, neyin uygun fiyatlı veya sürdürülebilir olduğuna göre verildi. İşler yavaş yavaş normale döndükçe ve tedarik zincirindeki baskı hafifledikçe şirketler genel operasyonlarında daha proaktif bir yaklaşım benimseyecek. Bu durum tedarik zinciri yöneticilerinin stratejilerini ve yeni iş modellerini daha iyi değerlendirmelerinin önünü açacaktır.

Daha düşük taşıma ücretleri beraberinde daha gelişmiş hizmet


2024’te taşıma ücretlerinin düşürülmesi oyunun kurallarını en çok değiştiren trendlerden biri. Pandemi ile birlikte sektöre gelen taşıma kapasitelerinin artması tüketicilerin e-ticaret harcamalarında artışa neden oldu. Bu durum taşıyıcıların hem kara, hem deniz hem de hava taşımacılığının gelişmesine neden oldu. Tüm zorluklarına karşın, pandeminin yaşattığı krizlerin atlatılmasıyla, sektörü, 2024’te yeniden dengelenmeye devam etmek için hazır hale getiriyor. Ancak elbette, aşırı boyutlu ve aşırı uzun yüklere ilişkin ek maliyetlerin devam etmesini bekleyebilirsiniz.

Daha uygun nakliye maliyetlerinin yanı sıra gelişmiş müşteri hizmetlerini de karşılayacağınızdan emin olabilirsiniz. Bunun nedeni, lojistiğin müşteri sadakati ve ticaretin devam etmesi için bir kez daha rekabet etmesi gerektiğidir.

Envanter yönetiminin Önemi


Eğer tam kapsamlı bir depolama hizmeti almayı düşünüyorsanız, doğru tahmin ettiniz. Bu aynı zamanda 2024 tedarik zinciri trendlerinden biri. Envanter yönetiminin şeffaf ve teknoloji tabanlı bir yazılımla yönetilmesi, 2024 yılı öncesinde şirketlerin öncelik listesinin başında yer alıyordu. Haftalarca, hatta daha uzun süren envanter yönetimine ayrılması ticaret ağını yavaşlatabilir. Depolama ve depolama çözümlerini kapsayan üçüncü taraf lojistiği (3PL) ile işbirliği yapmak, tedarik zincirindeki eksiklikleri ve aksaklıkları önlemenin anahtarıdır.

Doğru Bölgede Depolama, tedarik zinciri üzerinde önemli bir etken olmayı sürdürüyor


Jeopolitik, yüzyıllar boyunca tedarik zincirlerini etkileyen baskın faktör olmuştur. Ülkeler arası anlaşmazlıklar ve savaşlar ticarete yön veriyor. Bazen olumlu, bazen de olumsuz. Amerika ile Çin arasındaki ticari ilişkilerde olumlu ya da olumsuz herhangi bir değişiklik, Amerika’nın ithalat hacmini ciddi bir biçimde değişikliğe yol açıyor. Ticaret yapacağınız ülkede depolama hizmeti almak, olası siyasi krizlerin üstesinden gelmenizi sağlayacaktır.

İade yönetimi ve bölge atlama artacak


E-ticaret sektörü büyüdükçe iade yönetimi de büyüyor. Bu nedenle, getiri oranları yüksek olan şirketler, sürekli olarak iade maliyetlerini düşürmenin ve süreçleri otomatikleştirmenin yollarını aramaya devam ediyor. Genellikle bu, iade aralıklarını sınırlandırarak, en iyi fiyatı ödemek için çeşitli lojistik seçenekleriyle ortaklık kurarak veya iade nakliyesi için ücret talep ederek yapılıyor. 2023 ve sonrasında, daha fazla şirketin, iadelerin alınıp işlenebileceği stratejik konumdaki dağıtım merkezlerini araması bekleniyor.

Tedarik zincirinizde bölge atlama potansiyelinden yararlanmayı veya iade yönetimi sürecinizi geliştirmeyi planlıyorsanız Amerika’daki güvenilir bir Depo size yardımcı olabilir.

Sürdürülebilir Ticaretin Anahtarı

Sürdürülebilirlik bir süredir çeşitli sektörlerde bir trend olmasına rağmen 2024’te daha da büyümesi bekleniyor. Artan tüketici talepleri ve ülkelerin yeni oluşturduğu maddeler nedeniyle bu yıl daha fazla şirket daha yeşil uygulamaları benimseyecek. 

Gerçekten de 2024, ticarete e-ticaret ile atılmak isteyenler ve büyümek isteyenler için umut verici fırsatların yılı olacak. 

Pronetwork depolama uzmanlarımızdan oluşan ekibimiz, şirketlerin işlerini ölçeklendirmelerine, verimliliği artırmalarına ve stratejik tedarik zinciri ve lojistik uygulamaları yoluyla maliyetleri düşürürken fırsatlardan yararlanmalarına yardımcı olmaya hazır.

Bu yıl Amerika’da E-ticarete başlamak mı istiyor sunuz ?

Amazon’da ürünlerinizin satışını yapmak mı istiyor sunuz ?

Başlamak için bugün bizimle iletişime geçin!

Kategoriler